AEROBIC

Gimnastica aerobică reprezintă un complex de exerciții și mișcări care dezvoltă toate grupele musculare, având un efect benefic asupra organismului.
AEROBIC

Aerobic este una dintre metodele eficiente de combatere a stresului, de prelungire a vieții și de dobândire a unei sănătăți perfecte.

Gimnastica aerobică este accesibilă persoanelor de toate vârstele, indiferent de sex, de locație: acasă sau la sală, individual sau în grup. Are o mare importanță în educația spirituală și emoțională a copiilor și tinerilor, dezvoltând o spontaneitate și naturalețe a mișcărilor, necesare în viața de zi cu zi. Având tangență cu muzica și dansul, contribuie la dezvoltarea gustului artistic și lărgirea orizontului spiritual.

“Aerobic” înseamnă “cu oxigen”, spre deosebire de “anaerobic”, adică fără sau cu puțin oxigen. Pentru a înțelege ce funcții au sistemele aerobe și anaerobe în corpul uman, trebuie mai întâi să explicăm ce rol joaca ele în timpul exercițiilor.

Sistemul aerobic al corpului funcționează asemenea unei pompe de apă. Pentru a vedea apa la suprafață, trebuie să începi să pompezi de câteva ori, aplicând o forță moderată, până ce ajungi la rezultatul dorit. Exercițiile de aerobic joacă același rol în corp: ele pompează grăsimea din profunzimile corpului, aducând-o la suprafață.

Activitățile de aerobic ar trebui realizate în ședințe de minim 20-30 de minute, de cel puțin trei ori pe săptămână, pentru a menține o condiție bună a corpului, iar pentru scăderea greutății în exces – mai frecvent.

Personalul nostru calificat te așteaptă cu programe și exerciții performante, astfel încât vei obține rezultatele dorite.

Pilates

Fiecare dintre noi visează să aibă un abdomen suplu, indiferent de conformația corpului. Chiar dacă dietele drastice ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus, nu întotdeauna avem si norocul să arătăm așa cum ne-am dorit, tocmai prin prisma faptului că acestea nu modelează trupul.

Pentru tine și pentru noi s-a inventat Pilates – una dintre cele mai moderne și mai eficiente variante de remodelare a corpului, dar are și scopul de a ajuta corpul în refacerea post-traumatică. Exercițiile Pilates țin cont de echilibru, de siguranța, de ritmicitatea proprie fiecărui corp și ne ajută să ne menținem în formă într-un mod sigur.

Metoda a fost inventată de Joseph Pilates acum mai bine de un secol. La origine a fost o metodă medicală, iar acum este ca o formă de fitness pentru trup, dar și pentru suflet. Aceste exerciții au un mare avantaj, pot fi practicate de oricine, indiferent de vârstă, sex sau condiție fizică, cu risc minim de a te răni.

Motive pentru care să încerci metoda Pilates:

 • crește tonusul muscular;
 • reduce nivelul de stres;
 • crește mobilitatea articulațiilor;
 • îmbunătățește circulația și postura corpului;
 • conferă energie și vitalitate pentru întregul organism.

Principiile exercițiilor Pilates

Sunt 5 principii de respectat: control, concentrare, respirație, relaxare și precizie.

Pilates presupune o tehnică specială de respirație, o poziție anatomică neutră a coloanei vertebrale, respectând curbele naturale ale coloanei.

Poziția capului este aceea de aplecare ușoară a bărbiei, nu de a băga bărbia în piept, ci de a deschide puțin curba cervicală, care pune capul în cea mai sigură poziție, pentru a evita acumularea tensiunii la nivelul gâtului.

Plasamentul cutiei toracice se referă la activitatea musculară internă de pe fața internă a coastelor, care stabilizează practic coloana vertebrală și ajută în timpul respirației. Plasamentul bazinului ține cont de curba coloanei lombare.

Totul se reduce la siguranță! Este o metodă excelentă pentru cei care nu au mai făcut sport, dar doresc să înceapă o activitate moderată din punct de vedere sportiv. Dar să nu uitam că la origine este totuși o metodă medicală, deci exercițiile pot fi efectuate de cei care au probleme cu spatele, cu genunchii, cu umerii.

Trebuie să respirăm profund, să menținem într-o stare de tonus musculatura abdominală, iar cutia toracică să fie într-o poziție neutră.

Respirația are un rol foarte important! Este modalitatea prin care stabilizăm întreaga musculatură, coloana vertebrală și abdomenul. În jurul ei se construiesc toate exercițiile. Trebuie să evităm respirația superficială, cea la nivelul umerilor.

O ședință de Pilates durează în jur de 45-50 minute, dar exercițiile care țin de partea medicală pot dura și până la 90 de minute, cu o frecvență de 3 ori pe săptămână.

Putem lucra mușchii brațelor, ai spatelui, mușchii abdominali, ai feselor și ai coapsei. Nu este indicat ca în timpul unei ședințe să lucrăm doar o singură parte a corpului. Un exercițiu poate combina mai multe grupe de mușchi.

Toate părțile corpului care sunt implicate în exercițiu trebuie să fie relaxate. Concentrarea asigură un echilibru perfect între trup și suflet. Fiecare mișcare trebuie să aibă la bază controlul mental, trebuie să te concentrezi pe performanța corpului la fiecare exercițiu.

Exercițiile fiind realizate lent și nu sub influența inerției și a automatismului, autocontrolul crește progresiv, iar conștientizarea fiecărui mușchi ne aduce o stare de bine și satisfacție.

Câteva exerciții Pilates:

“Întinderea membrelor”

Stai pe spate, oarecum ghemuit, cu omoplații ridicați, picioarele îndoite în aer și mâinile sprijinite deasupra genunchilor. Întinde simultan brațele și picioarele oblic, expirând.

Repetă mișcarea lent de 10 ori, menținând abdomenul încordat. Acesta este un exercițiu foarte solicitant, deci este posibil să nu îl poți executa de prea multe ori de la început.

“Foarfeca”

Așezat pe spate, ridică tălpile de pe saltea, picioarele întinse; apoi, ridică și omoplații de pe saltea. Cu ambele mâini, prinde gamba dreaptă și trage-o cât mai mult spre trunchi în limita păstrării genunchiului întins. În același timp, coboară lent piciorul stâng, perfect întins, aproape de sol. Apoi realizează forfecarea picioarelor pentru a prinde gamba stângă, având grijă ca genunchii să fie cât mai întinși. Repetă mișcarea de 10 ori pe fiecare parte.

“Tabel Top”

Așezat în sprijin pe genunchi și palme, abdomenul încordat, trunchiul paralel cu solul. Genunchii depărtați la lățimea șoldurilor, palmele la nivelul umerilor. Întinde piciorul drept în prelungirea trunchiului, concomitent cu ridicarea brațului stâng. Apoi apropie mâna de genunchi într-o mișcare de balans.

Repetă această mișcare de 10 ori, urmând să schimbi diagonala – picior stâng și braț drept – pentru alte 10 repetări.

Tae Bo

Ce înseamnă “Tae Bo” și la ce ne folosește?

 • Este prescurtarea la “TOTAL AWARENESS EXCELLENT BODY OBEDIENCE”, antrenament care a fost dezvoltat în anii ’80 de către Billy Blanks, de 7 ori campion mondial în arte marțiale;
 • Este practic o combinație între următoarele: Tae Kwon Do, aerobic, balet, karate, box, dans hip hop și antrenament cu greutăți;
 • Este foarte popular printre femeile cu vârsta între 20 și 35 de ani, însă este destinat tuturor categoriilor de vârstă;
 • Este benefic pentru sistemul cardio-vascular și într-o oră de Tae Bo vei arde cam 500-800 de calorii;
 • Îmbunătățește, printre altele, echilibrul, mobilitatea și coordonarea;
 • Întărește foarte bine musculatura și chiar și sistemul osos;
 • Billy Blanks spunea despre Tae Bo că îți dă o putere pe care nu ai realizat-o că o ai, nu te dezvolți numai fizic, ci și spiritual;
 • Exercițiile sunt cu un grad mai mare de dificultate decât cele de la aerobicul clasic, implicând lovituri înalte de picior și sărituri, întregul corp fiind solicitat, astfel că dacă nu ai mai practicat astfel de exerciții trebuie să faci totul progresiv, pentru a elimina orice risc de accidentare.

Pașii necesari pentru a practica în siguranță Tae Bo:

 • Fă un control medical înainte de a începe practicarea acestui tip de antrenament, dacă nu ești sigur ca nu e riscant pentru tine.
 • Alege un antrenor specializat
 • Încălzește-te bine înainte de antrenament
 • Execută încet, jos și ușor loviturile de picioare și pumni
 • Nu fă mai mult de trei antrenamente de Tae Bo pe săptămână, începe cu unul, ca mai apoi, treptat, să ajungi la maxim trei pe săptămână
 • Alternează perioadele de antrenament intens cu cele de antrenament ușor

Cu toate că la prima vedere pare a fi un antrenament excentric, masculin și dur, în momentul de față tot mai multe femei au ajuns să aprecieze efectele excepționale pe care Tae Bo le are asupra modelarii siluetei și tonifierii musculaturii. Și chiar dacă seamănă cu artele marțiale, Tae Bo nu este un curs de autoapărare.

Dance Aerobic

Încrederea în sine se obține pas cu pas, cu perseverență și multă ambiție. Dance aerobic nu înseamnă doar un set de exerciții fizice, e o luptă cu propriile temeri și inhibiții, o înțelegere a funcționării corpului uman.

Un exercițiu complet în ritm de dans, face trecerea de la învățarea unor elemente de bază, la repetarea în seturi de mișcări cu accent pe musculatura coapselor, feselor și abdomenului. Stilul acesta combină exerciții de gimnastică aerobică cu dans latino și multă voie bună!

Fitball

Mulți dintre noi suferim de dureri în zona lombară și cervicală. Acest lucru este cauzat în primul rând de poziția greșită în care stăm. Ori pur și simplu vrem să tonifiem întregul corp fără exerciții chinuitoare.

Fitball-ul reprezintă un tip de exercițiu fizic în care rolul principal îl are mingea. O minge specială. Mingile pentru exerciții (Fitball) variază ca diametru între 35 și 85 de centimetri, având o structură elastică moale.

Deși sub diferite nume (minge de balans, minge gimnastică, minge de terapie, minge sportivă), mingea de fitball diferă de mingea medicinală, datorită dimensiunilor.

Beneficiile fitball-ului:

 • este excelent pentru zona dorsală;
 • menține tonusul muscular;
 • relaxează mușchii încordați;
 • îmbunătățește echilibrul și coordonarea;
 • subțiază talia;
 • ajută la arderea accelerată a grăsimilor.

Step Aerobic

Ce este step-aerobic?

Un stil de aerobic care presupune urcarea și coborârea de pe un postament, mișcarea fiind asemănătoare urcării unor trepte.

Ce echipament este necesar?

Alege în general îmbrăcămintea din bumbac sau bumbac cu elastan. Vizitează magazinele de specialitate unde oferta este foarte variată. Încălțămintea trebuie să fie comodă, cu talpa cât mai flexibilă.

Beneficiile:

Stepul ajută în mod special la tonifierea coapselor și a feselor. În același timp ajută la arderea grăsimilor corporale printr-un ritm cardiac crescut.

Cine-l poate practica?

Oricine poate încerca această formă de mișcare cu excepția acelor persoane cu probleme grave de sănătate (probleme cardiace, articulare acute, respiratorii).

Cum se desfășoară ora de step ?

În general, ora începe cu o ușoară încălzire a musculaturii și a articulațiilor prin stretching și mișcări pregătitoare pentru efortul ce va urma.

Partea activă a orei presupune efectuarea unor mișcări ritmate ce simulează urcatul unor trepte, însoțite de mișcări ale brațelor, având ca rezultat tonifierea musculaturii și mărirea frecvenței cardiace.

Se pot folosi pentru un efort mai intens, gantere (pentru brațe) și săculeți de nisip pentru picioare.

Alte Servicii

FITNESS

FITNESS

VEZI DETALII
BODYBUILDING

BODYBUILDING

VEZI DETALII
KANGOO JUMPS

KANGOO JUMPS

VEZI DETALII
TRANSFORMĂ-ȚI VIAȚA ACUM!

DEVINO MEMBRU FIT4U

Acum este momentul să faci primul pas spre o viață mai sănătoasă. Fă-ți cont de membru FIT4U și cumpără-ți primul abonament online! În câteva minute poți să te antrenezi în cluburile FIT4U!

Site-ul nostru folosește cookies pentru a putea oferi o experiență minunată. Detalii